Drums en gitaren

  • door

Vandaag heetten we een volledig ander publiek welkom dan we de voorbije dagen ontvingen. Geen techno, geen vuurwerkshows en al helemaal geen schlagers. Vandaag stond in het teken van drums en gitaren.

In de vooravond hadden we natuurlijk wel eerst nog de Woodford County High School Music Tour en akkoord bij hen waren geen drums of gitaren te bespeuren. Maar dat zien we als de uitzondering die de regel bevestigd. Na hen ging het in sneltreinvaart van blues naar snoeiharde oldschool rock. Eerst kregen we met The Blues Vision een leuk trio voorgeschoteld. Deze jongens en meisje brachten deze wilde avond op gang waarna The Vipers het overnamen met het stevigere werk.

Na 20 jaren optreden moet je deze rockers niets meer leren. Ze veroverden het plein en waren ook de perfecte opwarmer voor Slade. De Britse rockband had zelfs enkele fans mee uit Groot-BrittaniĆ« – niet dat daar op het Sint-Baafsplein gebrek aan was vanavond – die speciaal de trip over het Kanaal maakten om hun optreden bij te wonen. De stevige gitaren grepen de toeschouwers vanaf het eerste nummer bij de keel en lieten hen niet meer los tot na de laatste knallende slag over de snaren.

Gentse Feesten loves rock ’n roll!