Fans weer massaal op post

Vandaag kregen we met de ploegvoorstelling van KAA Gent een klassieker over de vloer. Maar voordat de voetballers hun fans kwamen toejuichen – jawel, u leest het goed – mocht eerst onze tweede Engelse schoolband het beste van zichzelf geven. De Cambridge University Musical Society Symphony Orchestra bracht enkele muzikale hoogstandjes.

Nadat Frans Babbelaar met Radio Buffalo het publiek opgewarmd had, kwamen achtereenvolgens de dames van volleybalclub VDK Gent en de KAA Gent Ladies zich voorstellen aan de intussen al talrijk opgekomen blauw-witte massa.

De plat de resistance was natuurlijk de ploegvoorstelling van KAA Gent, spelers, bestuur en vooral de nieuwe trainer wisten het publiek perfect op temperatuur te krijgen. De spelers gaven voor een keer applaus aan de supporters in plaats van omgekeerd. Natuurlijk juichten de fans hun spelers ook toe en op het einde toverde ‘You’ll never walk alone’ het plein om in een zee van blauw-witte sjaals.

Veel toeschouwers bleven terecht plakken op het Sint-Baafsplein, waar ze wat later getrakteerd werden op een gezellig optreden van Flip Kowlier. De ambiance zat er volledig in en iedereen was klaar voor ongetwijfeld een van de zotste acts op ons podium tijdens deze Gentse Feesten: Les Folles de Gand.