Ploegvoorstelling KAA Gent 2015-2016

  • door

 

De jaarlijkse ploegvoorstelling op de Gentse Feesten zal op uitdrukkelijke vraag van de veiligheidsdiensten met een aantal speciale maatregelen omkaderd worden. Gezien de ervaring van het kampioenenfeest op zondag 24 mei jongstleden zijn de veiligheidsdiensten bevreesd dat de vraag om de ploegvoorstelling bij te wonen groter zal zijn de capaciteit van het Sint-Baafsplein (maximumcapaciteit: 7500 op het plein).

Traditiegetrouw organiseert vzw Onder de Draak tijdens de Gentse Feesten de ploegvoorstelling van KAA Gent op het Sint-Baafsplein. Dat gebeurt op maandag 20 juli 2015 om 17 uur op het Sint-Baafsplein in Gent. Voor het eerst in 13 jaar wordt de ploeg als landskampioen voorgesteld. Naar aanleiding van het overweldigend succes en de bijzonder grote opkomst bij de titelviering in de stad op 24 mei beslisten de Stad Gent, de organisator en de voetbalclub om extra maatregelen te nemen in het kader van de veiligheid van de supporters.

Wijziging programma

Zo verschuift de ploegvoorstelling van 19 naar 17 uur. Om 16.30 uur stelt Radio Buffalo de KAA Gent Ladies voor. Om 17 uur worden de spelers van KAA Gent aan het publiek voorgesteld. Om 18 uur zijn de dames van VDK Gent Dames Volleybalclub aan de beurt.

Capaciteit

Om de veiligheid van iedereen op het plein te garanderen worden er maximaal 7.500 personen toegelaten. Om overcrowding te voorkomen wordt er gewerkt met toegangsbandjes. Die bandjes zijn uiteraard gratis. De veiligheidsdiensten vragen met aandrang om niet af te zakken naar het Sint-Baafsplein indien men niet over een toegangsbandje beschikt.

Afhaling toegangsbandjes

Afhaling Ghelamco Arena (ongeveer 5500 bandjes)

Toegangsbandjes voor het plein (in totaal 5.500) kunnen gratis opgehaald worden in de Ghelamco arena op zaterdag 18 juli vanaf 10 uur (tot zolang de voorraad strekt) aan ticket booth C en D. De verdeling gebeurt door een team van Gentse Feesten Sint-Baafs in de Ghelamco Arena gezien de vlotte bereikbaarheid en de beschikbaarheid van loketten aan het stadion.

BELANGRIJK: Er worden maximaal twee bandjes meegegeven op vertoon van een identiteitskaart. En men mag zich met maximaal twee identiteitskaarten aanmelden per persoon. Een persoon die 2 identiteitskaarten mee heeft kan dus 4 bandjes meekrijgen.

Verdeling bandjes via Supportersfederatie KAA Gent (ongeveer 2000 bandjes).

De Supportersfederatie van KAA Gent krijgt 2000 toegangsbandjes die zij zelf zal verspreiden bij de officiële supportersclubs die lid zijn.

Groot scherm Korenmarkt

Wanneer het Sint-Baafsplein volzet is en/of u geen toegangsbandje heeft, kan u de ploegvoorstelling live volgen op groot scherm op de Korenmarkt.

Plan van aanpak

Om alles vlot en veilig voor iedereen te laten verlopen wordt om 15.30 uur het Sint-Baafsplein vrijgemaakt om vanaf 15.45 uur iedereen met een bandje toegang te verlenen.

De toegang tot het plein verloopt via beide kanten van het Belfort (Cataloniëstraat & Botermarkt). Het plein verlaten, gebeurt via de kant van het podium (Limburgstraat en/of Kapittelstraat/Biezekapelstraat).

Praktisch

15.30 uur: plein wordt vrijgemaakt
15.45 uur: plein toegankelijk met bandje
16.30 uur: Radio Buffalo + KAA Gent Ladies
17 uur: ploegvoorstelling KAA Gent
17.30 uur: Radio Buffalo
18 uur: VDK Gent Dames Volleybalclub

Mobiliteit

De Ghelamco Arena is bereikbaar met de fiets, met de wagen (parking Brico, 1,30 euro/uur) of met het openbaar vervoer (bus 65 of 67).